23 Ağustos 2015 Pazar

Döküm tava alırken nelere dikkat edilmeli

Döküm tava alırken nelere dikkat edilmeli


1 Öncelikle bilmeniz gereken konu hangi malzemenin sıcaklığı eşit dağıtma konusunda en iyi olduğudur.

2 Dökme demir tencereler sıcaklığı çok iyi dağıtır. Ancak yiyecekler metale tepki gösterebilir. Etleri kızartmak için kullanabilirsiniz.

3 Emaye tencereler de satın alabilirsiniz. Bu tencerelerin temizlenmesi kolaydır. Uzmanlar emaye tencereleri çorbalar güveç yemekleri ve hamur işleri için kullanılmasını öneriyor. Bu tencereler fırına girebilmesi ve doğrudan masanıza getirilebilmesi yönünden de avantajlı.

4- Paslanmaz çelik tencereler belki de en tercih edilendir. Tüm yemekler için kullanabilirsiniz. Çok hafif ve ince oldukları için sıcaklığı iyi iletirler.

5- 3 kat metal içeren kaplama tencerelerin en iyi olduğu söyleniyor. Temizlemesi de kolay olan bu tenceler ısı çok güzel iletiyor.

6- Yapışmaz tavalar en popüler olanlar. Bu tavalar sayesinde yemek yaparken daha az yağ kullanırsınız ve kısa sürede temizleyebilirsiniz. Ancak uzmanlar bu tavaların sadece yumurta ya da balık gibi gıdaların pişirilmesinde kullanılmasını söylüyor. Nedeni iseyapışmaz tavaların yüzeyinin kolayca bozulması. Yüzeyi bir kez bozulunca da tavanın çöpe atılması gerekiyor.

7- Çelik ya da kaplama tencereler içine su koyup ocakta bir süre ısıtıldıktan sonra kolayca temizlenebilir. Partiküller bu şekilde çabucak çözülecektir.

8- Tencerenin dibinde kalan yemek artıklarını temizlemek için kaç saat uğraşmanız gerekiyor? Tencerelerinizi fırın temizleyicileriyle temizlemenize gerek yok. Lastik eldivenlerinizi takın ve silerek temizleyin.

9- Paslanmış tencerelerinizin pasını yok etmek istiyorsanız eğer… Temizlerken yağı alın ve tencerenin içine yayın. Yağı ısıtın ve hakiki tuz ekleyin. Bir kağıt havlu alın ve yağla tuzu macun kıvamına getirin. Pas sıvanacaktır. Durulamak için fazla su kullanmayın. Tencereyi temiz yağla ovalayın ve bir kenara koyun.


10 Tava ve tencerelerinizi asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Bozulacaktır ve ömrü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder