24 Ağustos 2015 Pazartesi

YEMEK TAKIMI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

YEMEK TAKIMI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?                                                                                                                      Ülkemizde yılda yaklaşık 600 resmi nikah yapılmakta buda 600 bin potansiyel çeyiz müşterisi demek bu. Bir bayanın çeyizinde olmazsa olmazı yemek takımıdır belkide en önem verdiği şeydir yemek takımı. Bu yazımda 15 yıllık züccaciye sektörü tecrübemle yemek takımı alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatacağım. Özellikle 12 kişilik yemek takımları ham maddeleri itibariyle iki ana başlıkta incelenir bunlardan ilki kemik tozu olan yemek takımları diğeri ise kemik tozu olmayan yemek takımları kemik tozu olan yemek takımları ile konumuza devam edelim.                                                                                                                    KEMİK TOZU (BONE CHİNA) YEMEK TAKIMLARI                                                                                                                                               Kemik tozu yemek takımları 1800' lü yıllarda kullanılmaya başlandı. peki farkı ne bu yemek takımların bu kadar pahalı yapan şey. Kemik tozu yemek takımları ülkemizde kesin olmamakla beraber %60 kemik tozu %40 porselen kili kullanılarak yapılan yemek takımlarıdır. Kesin değil diyorum çünkü malesef ülkemizde züccaciye sektörünü denetleyen bir mekanizma yok. Yediğimiz içtiğimiz her besine dikkat etmeye çalışırız peki yerken kullandığımız ( tencereye tabağa kaşık ve çatala ) sağlıklı mı diye bir tüketici olarak ne kadar dikkat ediyoruz? Bir başka yazımda özellikle kullandığımız tabak kaşık ve tencerenin sağlığımıza zararları hakkında bir çalışmam olacak. Konumuza dönecek olursak kemik tozu yemek takımı almaya karar verdiysek hangi kemiğin kullanıldığını sorup tatmin edici bir bilgi ve kanıt gösteren bir belge alacağız markadan zira ülkemizde hemen hemen her marka sığır bel kemiğini helal bir şekilde kullandığını söyler ve yine tümüne yakını uzak doğuda yaparlar ürünlerini ne demek istediğimi anladınız umarım. Mağazaya girdik paramız cebimizde ve alıyoruz artık yemek takımını dikkat edeceğimiz ilk şey garanti olsun. Çünkü ülkemizde kemik tozuyla yapılan 12 kişilik bir yemek takımı 1200 ile 3500 tl arasında değişmekte paramızı neden heba edelim? 20 liralık bir elektronik ürün alırken bile neredeyse mini bir kitapçık kadar kullanma kılavuzu garanti belgesi ve hemen hemen ülkemizin her ilinde olan servis noktalarını telefonlarıyla gösteren bir kılavuz mevcutken iş 2500 liraya aldığımız yemek takımına gelince bir kaç çok küçük sayfadan oluşan minicik bir kağıt parçasından oluşan belge dışında başka bir şeye rastlamıyoruz. Arkadaşlar alacağınız yemek takımını aldığınız yerden garanti belgesi ve faturasıyla mutlaka alın. Aldığınız ürün o markanın en son çıkan modeli olsun zira özellikle kemik tozu yemek takımlarında kırılan parçaya dair parça garantisi mevcut evet yanlış okumadınız siz kırdınız tabağı o marka o tabağı yenilemek zorunda belli bir sayıya kadar o yüzden eski bir model alıp yedek parçası zor bulunan model almaktansa yeni model alalım ki stokta daha rahat erişelim o modele. Alacağımız yemek takımının yüzeyi pürüzsüz olmalı dikkatlice bakın kılcal damarı andıran çatlaklık olmamalı ve tabi ki ince olmalı. Kare kemik tozu alacaklar arkadaşların kare modellerin bulaşık makinesinde dizilişi yüzünden kırılmalar ve çatlamalar olduğu için iyi düşünmelerinde fayda var diyor ve kemik tozu olmayan yemek takımı hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum.                                                                                                                                                NOT: YEMEK TAKIMI ÜRETEN BAZI MARKALARDA KULLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder