23 Ağustos 2015 Pazar

Tencere Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?




Tencere satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok püf nokta var. Tencerenin yapım malzemesinden, çapına, fonksiyonuna kadar dikkat etmek gerek. Hangi malzemenin sıcaklığı eşit dağıttığına bakmalı, kanserojen madde içerenlerden uzaklaşmalısınız. Dökme demir tencereler sıcaklığı çok iyi dağıtır. Etleri kızartmak için kullanılabilir. Seramik tencereler hem sağlıklı pişirir hem de temizliği çok kolaydır. Emaye tencereleri çorbalar, güveç yemekleri ve hamur işleri için kullanılmasını öneriyorlar. Bu tencereler fırına girebilmesi ve doğrudan masanıza getirilebilmesi yönünden avantajlı. Dökme demirden daha ağır olduklarını unutmayın. Ayrıca tencereyi nasıl bir yemek için kullanacağınız çok önemli. Kızartmalar için, pilav için hatta balık pişirmek için bile farklı seçenekleriniz var. Fonksiyonellik çok önemli. Çapı da diğer önemli konu! 4 kişilik bir aile için en ideali 24-28 cm çapında tencerelerdir.

Bütün yemekleri düdüklü tencere ile pişirmemiz mümkün değil. Ama bu pratik tencere başımızın tacı yine de. Tabii bu tencerelerin bile her birinin fonksiyonu farklı hale gelmeye başladı. Mesela biri sığır etini 45 dakikada pişirdiği halde, bir diğeri 75 dakikada yani 1 saat 15 dakikada, hattâ bir buçuk saatte pişirebiliyor. Bu yüzden düdüklü tencere ile ağırlıklı olarak ne pişireceğiniz çok önemli. Düdüklü tencerelerin kullanım talimatlarını iyi okumalı ve pişirme sürelerine dikkat etmelisiniz. Akıllı, zaman ayarlı, dijital ya da manuel tencere seçerken önemli olan ne pişireceğinizi bilmeniz. Çünkü fazla büyük ya da fazla küçük almanız işinizi zorlaştıracaktır. Emniyeti ise çok önemli bir konu. Kesinlikle güvenli olduğundan emin olun. Yukarıdaki düdüklü tencereleri incelemenizi öneririm. Linklere tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder